Млади художници от плевенската Артшкола „Колорит“ спечелиха най-високите отличия от Международен конкурс в Словения

0
274
Колорит

Шест деца от плевенската Артшкола „Колорит“ спечелиха най-висите отличия на 26-тия Международен конкурс за детски творби “Царството на животните“, който се проведе в Словения. Изявата се се организира от Художествената галерия “HERMAN“ в историческия град Целе.

Носители на Специалната награда за признание на експертното жури в двете възрастови групи са Алекс Димитров – 10 г., Габриела Яначкова – 9 г., Дарин Димитров – 10 г., Емил Любенов – 10 г., Ивон Павлова – 8 г., и Мирела Димитрова – 8 г. С името на всяко дете, носител на високото отличие, е отпечатана и рекламна картичка с илюстрация на лисицата Херман, дело на словенската илюстраторка Йелка Райхман. Лисицата е емблема на галерията и на международния форум. 15 деца от Артшкола „Колорит“ получават Почетна награда за участие в международната изложба.

Всяка година темата на конкурса е различна и това го прави привлекателен за хиляди участници от целия свят. Международната изложба в старинния град ще бъде достъпна за посещение през цялото лято. Ръководителят на Школата Майя Ананиева споделя, че това е най-успешното участие на децата от „Колорит“ в този международен конкурс, който ги е провокирал с интересната си тема да изразят интереса и любовта си към животните с творби в различни живописни техники.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here