Нови книги с разкази и поезия от Любомир Духлински пусна на Илинден издателство „Северно ехо“

0
369
книги - Любомир Духлински

Нови книги с разкази и поезия от Любомир Духлински пусна на Илинден издателство „Северно ехо“. Почитателите на творчеството на плевенския автор могат да се насладят на неговите творби „Внезапни страници” със стихове и „Занаят за ангели” с разкази. Изданията излизат много години след първата му книга с разкази – „Прилив” (1988 г.), за да стигнат до читателите.

В стихосбирката са включени 84 стихотворения, които формират циклите „Горчива свобода”, „Поколения”, „Близо до небето”, „Реквием”, „Ще оставя портата отворена”, „След хоризонта”, а те от своя страна говорят за тематиката на творбите. В книгата „Занаят за ангели” са включени 21 разказа, някои от които са публикувани, а други са съвсем нови. Томчето съдържа и 11 съвременни българки народни приказки, както ги е нарекъл авторът. Това са „приказки” за преживелиците на нашия народ в годините на така наречения преход или така неречената демокрация. В тях има изключително силен социален елемент и сатирично звучене.

В момента авторът подготвя още една бъдеща книга с публицистика, която скоро също ще е на книжния пазар.

Любомир Духлински е роден през 1951 г. в гр. Тръстеник, Плевенска област. Завършил е Висшия селскостопански институт в гр. Пловдив. Работил е по специалността си десет години, а от 1983 г. до 1990 г. – като журналист в местните вестници “Септемвриец” и “Витска трибуна”, както и като кореспондент на областния вестник “Народен глас” за Плевен. От 1990 г. развива собствен бизнес в областта на книгоиздаването, производството и търговията с печатни произведения и книжарски стоки, както и услуги в сферата на предпечата и печатната реклама.

Той е управител на книгоиздателство “Северно ехо”, което започва дейността си през м. ноември 1990 г. За тези повече от 30 години с логото на издателството на бял свят са се появили повече от 300 заглавия. Между най-ценните издания, в които Любомир Духлински е съставител, са шесттомникът “Български народни приказки”, разпространени в тираж повече от 200 000 екземпляра, двутомникът “Приказки на славянските народи”, историческата поредица “Царете на България” и др.

Любомир Дихлински пише предимно къси разкази и публицистика. Негови работи са печатани в централния и местния печат.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here