Новата книга „Библия за прелюбодейци“ на Ана Боянова развълнува и впечатли почитателите на стойностното слово в Плевен

0
617
Ана Боянова и Емил Калев

Представянето на новата книга „Библия за прелюбодейци“ на писателката Ана Боянова снощи в Плевен се превърна в преливащ от емоции водопад и за участниците в интересното събитие, и за публиката, която съпреживя вълшебни мигове. Вечерта откри доц. д-р Емилияна Конова, управител на МЦ КИРМ „Света Елисавета“ и част от Сдружение „Духът на Плевен“, а журналистката и член на Сдружението Даниела Дочева представи гостите.

Доц. д-р Емилияна Конова

Подбрани откъси от книгата и подходящи стихове от различни стихосбирки на авторката се свързаха в единна цялост, която разказа по вълнуващ начин за вечните въпроси в човешкия живот, за възходите и паденията, които водят душите по пътя на тяхното израстване, провокирайки ги да следват сърцата си. А в това пътуване да си позволиш да правиш грешки е животоспасяващо, защото така се учат най-важните уроци, родени чрез болка и страдание, убедена е писателката.

Словото влезе в диалог с темпераментни песни от Средиземноморието, намерили място в последния музикален албум „Nostalgia“ на дуета Ана Боянова и Емил Калев. Неговата китара подкрепи вокалните им изпълнения и отведе публиката в друго измерение – там, където любовта дава смисъла и подчинява всички човешки отношения. Публиката приветстваше с щедри аплаузи всяка песен, поднесена артистично и завладяващо, а споделеното слово приковаваше вниманието на всички със своята дълбочина, мъдрост, откровеност, красота и общочовешки послания.

Ана Боянова и Емил Калев

След финала на литературно-музикалния камерен спектакъл с участието на Ана Боянова, Емил Калев и журналистката Даниела Дочева, автор на сценария, писателката сподели с аудиторията защо е посегнала към темата за прелюбодеянието, как книгата и героите сами я намират, а образите им са събирателни. Заглавието „Библия за прелюбодейци“ също идва внезапно, но се оказва литературна находка. Авторката говори и за силата на прошката и трансформацията, както и за това, че с изборите, които прави, всеки е творец на собствения си живот във всеки миг. Ана Боянова отговори и на въпросите, които бяха зададени към нея.

От ляво надясно: Габриела Илиева, Емил Калев, Ана Боянова, доц. д-р Емилияна Конова и Даниела Дочева

В откритие на вечерта се превърна младата фотографка Габриела Илиева, която представи своята изложба „Любов без име“. Художествените фотоси привлякоха възприятията на всички с нежното си излъчване, с усещането за чистота, искреност, обич и хармония. Творбите носят и автобиографичен елемент, тъй като на всички тях е заснета самата Габриела Илиева. Тя благодари на организаторите на събитието за възможността за първи път да се представи пред плевенска публика и сподели вълнението и радостта си от високите оценки и огромната позитивна енергия, с която публиката я дари.

Интересните творци бяха гости на културния форум Плевенска артсцена „Измерения“ по покана на Сдружение „Духът на Плевен“.

Ана Боянова приема поздравления за новата си книга от поетесата Весела Димова
Сред големите почитатели на Ана Боянова е проф. д-р Георги Байчев.
Ценител на изкуството на Габриела Илиева е и Петя Василева, зам.-председател на Общинския съвет в Плевен и председател на Постоянната комисия по „Култура, вероизповедания и международна дейност“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here