Спектакълът „Страх“ с три награди „Икар“ гостува днес на Фестивала за куклено изкуство „Шарено петле“

0
376

IV-ят фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ продължава и днес с постановки за деца и възрастни. В 11 ч. започва „Патиланско царство“ на Театър „Мале, мале“ – София, а в 12 часа отваря Ателие за ръкавични кукли (петрушки). В 17 часа малчуганите могат да гледат постановката „Хензел и Гретел“ на Театър „Ако“ – София. И трите събития ще се състоят в двора на Регионалния исторически музей, а входът за тях е свободен.

Вечерта, от 19 часа, ще бъде представен спектакълът за възрастни „Страх“ на ДКТ – Стара Загора. Режисьор е талантливата и многократно отличавана плевенчанка Веселка Кунчева, която е и автор на пиесата заедно с Ина Божидарова, сценографията е на изявената Мариета Голомехова, а хореографията е на друг доказан плевенчанин – Явор Кунчев. Заглавието е отличено с 3 награди „Икар“ 2015: за най-добър куклен спектакъл, за майсторско техническо осъществяване и за авторска музика на Христо Намлиев. Участват актьорите Георги Спасов, Калоян Георгиев, Дарин Димитров, Ваня Камянска, Елица Стоянова, Станислав Матев, Таня Георгиева, Кирил Антонов, Любен Чанев, Деница Янакиева.

„В „Страх“ разглеждаме историята на един човек, който е принуден да се върне назад в миналото си и да анализира изживения си живот. Това е спектакъл за страховете в нас. За това как можем, но не можем да се справим с тях. Спектакъл за срещата между детството, зрелостта и старостта. И дали е възможно да изживеем живота си по друг начин… „Страх“ е спектакъл за това, което се опитваме да преодолеем, но не преодоляваме… За това, което можем да бъдем, но не успяваме… За това, което искаме да бъдем, но не сме…”, пояснява режисьорът Веселка Кунчева.

Входът за представлението е с безплатни покани.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here