Номинираха бившия ректор на Медицинския университет проф. Славчо Томов за министър на образованието

0
363
Славчо Томов

Бившият ректор на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Славчо Томов, д.м.н., е номинацията за министър на образованието и науката в представения състав на проектокабинет от кандидата за министър-председател Николай Габровски.  

Проф. Томов е доктор по медицина и медицински науки с придобити специалности по ”Акушерство и гинекология” , „Онкология“ и „Обществено здраве и здравен мениджмънт“. За приноса му в развитието на българската и световната медицина е включен в Енциклопедичната книга „Светила в българската медицина”. Избран е за член на International Biographical Centre (IBC) ”TOP 100 HEALTH PROFFESIONALS 2007” – Кеймбридж, Великобритания.

Автор е на над 210 научни публикации, на 2 научни филма и е рецензент на статии в списание European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology (EJOGRB). 

Проф. д-р Сл. Томов е включен двукратно в националния каталог „Лекарите, на които вярваме“, специално издание на в. “24 часа” – за 2011г. и 2015г.

Бил е декан на факултет „Здравни грижи“ към МУ – Плевен и ректор на Медицинския университет в Плевен в продължение на два мандата. Към момента е директор на Научноизследователския институт и председател на Общото събрание на МУ – Плевен.

Член е на редица престижни международни научни организации: Society of European Robotic Gynecological Surgery (SERGS) – от 2009 г., член на Управителния борд на SERGS (2015-2019 г.); Society of Robotic Surgery (SRS) – от 2010 г.; South Eastern European Robotic Surgery Society (SEERSS) – 2010 г.; Society of Laparoendoscopic sugeons (USA) – 2016 г.).

Специализирал е лапароскопска и гинекологична хирургия в Германия, Франция и Италия. Сертифициран е като конзолен хирург за работа с роботизираната система da Vinci. Рецензент е на статии в реферирани международни научни списания.

Носител е на редица почетни награди и грамоти. Удостоен е със званието „Почетен гражданин на Плевен“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here