Нина Николина и Русенската филхармония гостуват в Плевен с концерта „Традиция и класика“

0
1329
Нина Николина

Нина Николина и Русенската филхармония ще гостуват в Плевен с концерта „Традиция и класика“. Събитието е на 22 януари от 19 часа в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“.

Проектът е вдъхновен от Златните хитове на българския песенен фолклор, поднесен на световно ниво. От висока класа и с неподражаем стил са и оркестрациите на Георги Милтиядов, който е и диригент.

В репертоара са включени песните от първия концертен албум на изпълнителката „Нина Николина LIVE JAZZ & TRADITIONS“ – „Излел е Дельо“, „Лале ли си,  зюмбюл ли си“, „Назад, назад, моме Калино“, „Майстор Манол“, “Свети Георги“, „Пиринска Трилогия“ – /“Пуста младост“, „Еленко”, “Катерино Моме”/, „Гюл девойкя“, представени в модерен микс от етноджаз и класика.

Освен тях в концерта са включени песните „Ти“ – хит на десетилетието, който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите народни песни, и македонската народната песен „Яна“.

На сцената с Нина Николина и Русенска филхармония ще се качат и музикантите Калин Вельов – барабани и перкусии, Мартин Ташев – тромпет и вокал, Ясен Велчев – клавишни, Таня Първанова – вокал.

В музиката и изпълнението на Нина Николина и Русенска филхармония се оглеждат традиция и класика в стилно музикално съчетание, което поднася тези вечни песни по нов начин.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here