Койна Русева ще разказва в стихове живота на цигуларя Веско Ешкенази на концерта за 50-та му годишнина

0
1407
Койна Русева

Актрисата Койна Русева ще разказва в стихове живота на цигуларя Веско Ешкенази по време на неговия специален концерт с Плевенската филхармония, посветен на 50-годишния му юбилей. Събитието ще е на 17 март в Зала 1 на НДК в София. Новината обяви преди час самият Ешкенази.  

„Скъпа Койна, още съм развълнуван от факта, че прие моята покана да направим нечувани до сега дуети между две толкова изискани мечтателки:
Тя – моята цигулка и Ти- Койна! Годината започна с вдъхновение и любов“, коментира още той.

Веско Ешкенази

Виртуозът ще излезе на сцената, за да сподели личния си празник с много гост-изпълнители и с любимата си цигулка, с която създават вълшебства. Програмата, която той е подбрал, е много цветна и нетипична за амплоато му на класически музикант. Произведения, като „Рапсодия в синьо“, „Libertango“, „Monti Csardas“, „Не сега“, „Лунната соната“, „Adagio“ и други ще прозвучат по нечуван до сега начин. В две концертни части публиката ще се наслади на любимите класически призведения на Веско Ешкенази, както и на гостите му, с които той работи през годините. Такива са Людмил Ангелов, Миро, Дани Милев, Люси Дяковска и други. Диригент ще бъде неговият брат – Мартин Пантелеев.

Веско Ешкенази е музикант от световна класа, носител на много отличия за приноса му в музиката не само в България, а и в Холандия. На 17.09.2019 г. той беше удостоен със званието “Почетен гражданин на гр. София“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here