Койна Русева и Асен Блатечки търсят истината във френската комедия „Лъжата“

0
2028
Лъжата

Койна Русева и Асен Блатечки ще гостуват на плевенска сцена с френската комедия „Лъжата“ от Флориан Зелер. В постановката на Борислав Чакринов се изявяват още Милена Маркова и Стефан Иванов. Представлението ще гостува в читалище „Съгласие 1869“ в Плевен на 29 януари от 19 часа.

Две двойки. Приятелство. Предателство. Подозрение. Истина или… лъжа. Алис е забелязала най-добрия приятел на мъжа си с друга жена и е изправена пред мъчителна дилема: трябва ли да каже на приятелката си какво е видяла, или не. Съпругът й Пол се опитва да я убеди, че е наложително да скрие истината и полага всички сили, за да докаже, че лъжата е истинско изкуство… Дали го прави, за да защити приятеля си? Или самият той има тайни за криене?… Или може би самата Алис има своя тайна и се опитва да го принуди да признае собствените си лъжи, за да прикрие своите? Трудно е да се каже… Някои истини е най-добре да бъдат казани. Или може би не?

„Лъжата” е комедия за истината. За предимството да я прикриеш и за недостатъците от разкриването й. Пиесата на френския драматург Флориан Зелер се превръща в световен театрален хит, без да дава категоричен отговор на тези вечни въпроси. Изиграна от блестящ актьорски състав на българска сцена, брилянтната френска комедия се превръща в незабравимо театрално преживяване.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here