Николай Илчевски представя в Плевен трилогията си с хумористични разкази „Записки от селската кръчма“, „Крадецът на слама“ и „Пивница “Щуро село“ 

0
226
Николай Илчевски

Николай Илчевски ще представи в Плевен трилогията си с хумористични разкази „Записки от селската кръчма“, „Крадецът на слама“ и „Пивница “Щуро село“. Срещата с публиката е на 25 ноември, в Творителница “О’Писменехъ” (ул. “Петко Каравелов” 8а), от 17,30 ч.

В своите творби авторът изследва душата на българското село и селските страсти “между трънаците на балканската завист и екстаза на вечните удоволствия”. Хуморът е заразяващ и откровен и придава на автентичните истории покоряващ чар. Героите споделят колко обичат земята си и живота си, независимо от временните трудности, и дават отговори на въпросите: Защо истината е във виното?, Защо всеки от нас трябва да има селско пристанище? и Защо селата са пълни с философи?

Трилогията на Николай Илчевски показва неподправените обикновени хора от селата, които наред със зеленчуците и плодовете, които отглеждат с любов в градините си, пазят в сърцата, умовете и бита си вечните ценности и традиции на българина.

За Николай Илчевски

Николай Илчевски е журналист и писател, който е роден в Широка лъка, но но живее в Пловдив. Завършил е Аграрния университет в Пловдив, но прави кариера в медиите. С познанията си от университета става един от най-компетентните журналисти в отрасъла, а благодарение на богатия си език се превръща в блестящо перо в белетристиката. Създател и главен редактор е на един ежедневен вестник и едно частно радио. Има специализация в САЩ в областта на рекламата и управлението на медии.

През 1992 г., почти на шега, излизат неговите легендарни “10 приказки, които разтърсиха света“, които публикува под псевдоним. За три месеца тиражът е изчерпан и книгата се превръща в антикварна рядкост, защото повече не е преиздавана.

През 1994 г. излиза първата му „официална“ книга – “Ръководство за половозрели безделници“, която досега е продадена в 15 000 тираж. Написва една от най-интересните енциклопедии за Пловдив, съдържаща над 370 впечатляващи факта, с които градът е лидер във времето, а сборниците с разкази „Записки от селската кръчма“, „Крадецът на слама“ и „Пивница “Щуро село“ са едни от най-продаваните му заглавия. Любопитството му доколко къс може да бъде един разказ, без да загуби жанровите си характеристики, води до появата на „Кукумяв“ и „Следа от самодива“.

Днес авторът се радва на многобройните си читатели и почитатели. Издал е повече от 15 заглавия.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here