Неповторимият Стефан Вълдобрев представя своята „Книга за песните“ в Плевен

0
808
Стефан Вълдобрев

Неповторимият актьор, певец, композитор и поет Стефан Вълдобрев ще представи своята „Книга за песните“ в Плевен на 28 юли от 20.30 часа, в двора на Регионалния исторически музей. Тази негова първа творба е издадена от „Книгомания“

„Книга за песните” може да се определи като литературен албум от текстове, поезия и биографични истории. В нея Стефан Вълдобрев се проявява като умел разказвач, описвайки честно, чувствено, без маниери и преструвки творческия процес по създаването на 41 песни, като обхваща периодът от 80-те години до днес. Изданието повежда читателя на една вълнуваща разходка: как от случайно хрумване, срички, каламбур или произволна словесна или музикална фраза, пречупена през контекста на обществените събития и през призмата на личния живот на артиста, може да се създаде хит.

„Книга за песните“ се превръща в бестселър още преди излизането си от печат на 15 май 2020 г., и то в условия на извънредно положение. Само от предварителни поръчки са продадени 1000 броя от тиража, а най-нетърпеливите читатели получават екземплярите си с автограф.

Първият тираж на „Книга за песните“ вече е изчерпан и издателство „Книгомания“ реализира втори. Изданието вече повече от месец е в топ 10 по продажби на редица реномирани книжарници като „Книгомания“, „Хеликон“, „Гринуич“, „Сиела“, „Ориндж“ и „Хермес“.

Представянето на книгата в страната е съпроводено с хубава музика на живо, четене на откъси от творбата, весели истории и раздаване на автографи.

Снимка: impressio.dir.bg

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here