Куклен театър за малки и големи, ателиета, шоу и моноспектакъл ще предложи Фестивалът за куклено изкуство „Шарено петле“

0
492
Шарено петле

Куклен театър за малки и големи, артателиета, шоу и моноспектакъл ще предложи третото издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“. Събитията ще се проведат от 9 до 11 юли 2020 г в двора на Регионалния исторически музей в Плевен с вход свободен и при спазване на необходимите противоепидемични мерки.  

В първия ден на фестивала Малка театрална компания от Габрово кани в 17,30 ч малчуганите на детско парти с мото „Забавления на една ръка разстояние“, след което в 18 часа ще е официалното откриване на театралното събитие. Вечерта ще приключи с кукления спектакъл „Оттук-оттам“ на театър „Трио“ – Бургас – началният час е 19.

На следващия 10 юни в 11 часа ще започне шоу със сапунени мехури „Балон като слон“, организирано от Куклен театър „Мале-мале“ – София, а следобед от 17.30 ч. ще се състои Ателие за изработване на цветни мозайки. В 19 часа е куклено-театралният спектакъл „Концертът“ на Център за изкуства „Родопите“.

Забавленията на 11 юни започват в 11 часа с кукления спектакъл „Банда бацили“ на Държавно-куклен театър – Стара Загора, в 16 часа е спектакълът „Общество за предпазване от боклучени чудовища“ на „Паник бутон театър“ – София. Предвидени са и ателиета.

Фестивалът ще завърши с моноспектакъла на Георги Спасов „Мечтата на пътуващия актьор“ – началният час е 19.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here