Разнообразни културни събития могат да посетят плевенчани в двора на Регионалния исторически музей това лято

0
555
концерти

Разнообразни културни събития могат да посетят плевенчани в двора на Регионалния исторически музей това лято, информират от културния институт. След прекрасния концерт „Светът е музика“, с който Хор „Гена Димитрова“ зарадва верните си почитатели, Плевенската филхармония, квартет „ГеоМарЧаЛо“ и водещият Драгомир Драганов ще представят интересния проект „Ти пееш… Пейте с нас“ с незабравими български песни. Диригент ще е Георги Милтиядов, който е автор и на симфоничните оркестрации, а датата е 7 юли от 21 часа.

Две дни по-късно – на 9 юли, започва третото издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле”, което ще продължи до 11-и юли, като входът за всички представления е свободен. Организатор е Община Плевен, а домакин – Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Концерт на Дани Милев бенд ще се състои на 16 юли от 20.30 часа, а Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ кани любителите на българския фолклор на своя концерт-спектакъл „От мегдана“ на 21 юли от 20.30 часа.

Лятна кинопанорама „Исторически филми в Историческия музей” ще се състои на от 22 до 25 юли включително, като всички прожекции ще са с начален час 21.00.

Актьорът и певец Стефан Вълдобрев ще представи своята „Книга за песните“ на 28 юли от 20.30 часа.

На 31 юли (петък) от 19.00 часа ще се състои „Спектакъл руска програма” с песни от руски филми, а на 24 август е концертът на виртуозния цигулар Веско Ешкенази с Плевенска филхармония. При неподходящи метеорологични условия резервната дата е 25 август.

Началото на новия творчески сезон през септември ще е свързано с друго обичано и чакано събитие – четвъртото издание на Международни есенен джаз фестивал „Плевен 2020“, който ще е на 11, 12, 13.

В същата стилистика ще е и концертът на джазпевицата Хилда Казасян и Плевенската филхармония на 18 септември.

Всички прояви ще се проведат при спазване на задължителните противоепидемични мерки. Събитията, организирани от Община Плевен, са със свободен вход.

Репетициите за концерта „Ти пееш… Пейте с нас“ започнаха.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here