Над 850 участници се включват в X-я Маратон на приятелството “Плевен” – събитието ще подпомогне студент в Медицинския университет в града 

0
156
Маратон на приятелството

Над 850 участници ще се включат в десетото юбилейно издание на Маратона на приятелството „Плевен“, който ще се състои на 19 май 2024 г. (неделя) на централния площад в Плевен, от 9 часа.

С разнообразието си от дисциплини, всяка година Маратонът привлича все повече състезатели както от България, така и от Алжир, Германия, Индия, Италия, Мароко, Нидерландия, Румъния, Шри Ланка, Великобритания и САЩ. На юбилейното издание очакваме над 850 участници на възраст от от 6 до 78 годишна възраст.

Маратонът на приятелството в Плевен цели не само да популяризира активния начин на живот за цялото семейство, но и традиционно подкрепя благотворителни каузи. Тазгодишното издание набира средства за стипендия за студент в Медицинския университет в Плевен, изгубил единия или двамата си родители или израстнал в специализирана институция.

От създаването си Маратонът на приятелството работи за приобщаването на хората с различни способности, както и на малцинствата. Като доброволци в организацията на събитието активно се включват представители на местната ромска общност в Плевен.

Регистрацията за Маратона продължава на уебсайта https://plevenmarathon.com/registration/  до 15-и май включително, като ще има възможност за записване и на място на 18-и май, както и в деня на събитието.

Повече информация за Маратона на приятелството – Плевен:

– уебсайт:https://plevenmarathon.com/– Facebook:https://www.facebook.com/PlevenMarathon/

– LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/pleven-friendship-marathon

– събитието във Facebook: https://bit.ly/plevenmarathon24

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here