Делегации от побратимени на Плевен градове гостуват за празника 15 май

0
58
Мавзолей

Делегации от побратимените на Плевен градове Плоцк (Полша), Браила (Румъния), Битоля (Република Северна Македония) и Кавадарци (Република Северна Македония) са гости за Празника на Плевен – 15 май. На официална среща днес в местната управа те бяха приветствани с добре дошли от кмета на Общината д-р Валентин Христов, председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и секретаря на Община Плевен Соня Ганева.

По време на протоколния разговор от страна на местната власт в Плевен бе заявено желание за разширяване на партньорските контакти в различните обществени сфери. Обсъдени бяха и конкретни идеи за сътрудничество в областта на културата, образованието и възможности за реализиране на съвместни проекти. Подчертано бе развитието на Плевен в сферата на медицината и възможностите в тази връзка за обмяна на опит и специалисти, както и възможностите студенти от побратимени градове да продължат образованието си и да специализират в Плевен.

Протоколната среща завърши с размяна на подаръци в знак на приятелство и доброто сътрудничество.

По време на престоя си в Плевен гостите от Плоцк, Браила, Битоля и Кавадарци ще посетят емблематични за града места: Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“, Художествена галерия Дарение “Колекция Светлин Русев“, Регионалния исторически музей, Института по лозарство и винарство.

На празничния 15 май и четирите делегации ще участват в тържествения ритуал на централния площад „Възраждане“. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here