Плевен посреща празника си с тържествен ритуал, концерти, игри, артработилница и светлинно шоу

0
151

Празничният за Плевен 15 май ще започне с тържествено заседание на Общинския съвет – в Актовата зала на Общината (пл. „Възраждане“ № 2), от 10.00 часа. Дневният ред на сесията е в две точки – връчване на званието “Почетен гражданин на Община Плевен“ на професионалния боксьор Йосиф Панов и връчване на почетен знак на Община Плевен на Станчо Станчев (посмъртно) за значими постижения в областта на науката и образованието. Тържествената сесия е в Актовата зала на Община Плевен /пл. „Възраждане“ № 2/.

Тържественият ритуал с участието на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков и Общинския хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева ще започне в 11 ч., на площад “Възраждане”. Освен представители на местната и държавна власт, на институции, организации и граждани, на официалното честване ще присъстват и делегации от побратимените на Плевен градове Плоцк (Полша), Браила (Румъния), Битоля (Република Северна Македония) и Кавадарци (Република Северна Македония). 

Програмата ще продължи с концерт на Танцова школа „Спирит” – от 11:30 ч., и със спортна демонстрация „В кондиция с Ивет Горанова“ – от 16 ч.

Приключенската игра по ориентиране „Открий Плевен” е с начален час 17:00 ч. – в Градската градина.

Артработилницата с Центъра за ранно детско развитие „Стълбичка” ще започне в 18:00 ч. – в Градската градина, а гостуващата изложба „Личности и събития в българския спорт“ ще бъде открита в 18:30 ч. в Регионалния исторически музей.

Концертът на Керана и космонавтите ще зарадва гражданите и гостите на града в 20:00 ч., на пл. „Възраждане”, след което ще на сцената ще се изяви друг обичан изпълнител – Владимир Михайлов, който ще пее от 21:00 ч.

Празничната вечер ще завърши с грандиозно светлинно шоу – в 22:00 ч., на пл. „Възраждане”.

Организатор на събитията е Община Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here