Над 30 деца от Баскетболен клуб “Дяковски баскет” заминават на летен лагер в Кранево

0
534
Дяковски баскет

Над 30 деца от Баскетболния клуб “Дяковски баскет” заминават на летен лагер в черноморския курорт Кранево, информира за “Духът на Плевен” треньорът Александър Дяковски. Младите състезатели са на възраст от 7 до 14 години и ще спортуват сред зареждащата с положителни емоции морска атмосфера от 16 до 22 юли.

Баскетболният клуб “Дяковски баскет” съществува едва от началото на 2023 г., но привлича все повече малки и по-големи почитатели на атрактивната и завладяваща игра. Треньорът Александър Дяковски и негови съмишленици са си поставили за цел да запалят колкото е възможно повече деца по баскетбола, като фокусът е върху 5-годишните. В клуба са добре дошли и всички по-големи момичета и момчета.

Огромен интерес предизвикват и съвместните инициативи на клуба и Декатлон – Плевен под мотото “Първи стъпки в баскетбола”. Безплатните обучения на открито са чудесна възможност за много деца да се срещнат за пръв път с тази вълнуваща игра и да се запознаят с основните й правила. Последното занимание преди летния лагер на клуба се състоя в края на юни, на баскетболното игрище срещу стадион “Белите орли” в Девети квартал, като за всички участници имаше подаръци от Декатлон – Плевен.

Децата се научиха да дриблират, да стрелят, да ловят и да подават топката правилно, да играят в защита и др. Усвоиха правилата на играта и комуникацията в отбор.

“Радвайте се и се наслаждавайте! Тази велика игра – баскетболът, ще ви възнагради с много емоции, здраве, координация, здрава екипна работа, интелект и приятелства, които ще издържат цял живот!”, убедени са от Баскетболен клуб „Дяковски баскет“, затова продължават да следват всеотдайно мисията си.

Дяковски баскет

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here