Националното турне „Музикална магия“ на Плевенската филхармония, кларинетиста Атанас Маринов и маестро Йордан Камджалов продължава

0
217
Атанас Маринов

Националното турне „Музикална магия“ на Плевенската филхармония, впечатляващия кларинетист Атанас Маринов и маестро Йордан Камджалов продължава за втора поредна година. Турнето започва от Плевен днес, 1 юли, в зала „Катя Попова“, от 19:00 ч.

Солистът Атанас Маринов живее и работи в Швейцария, подкрепен е от фондация „Йордан Камджалов“ и има впечатляваща международна кариера. 

Ценителите на музиката ще чуят много музикални шедьоври. Програвата е завладяваща, включва атрактивни произведения, част от които за първи път ще звучат в залите и летните театри по време на турнето: това са произведения от Панчо Владигеров, Щраус, Паганини, Бизе, Сарасате, Брамс, Григ, Чайковски и др.  

Енергията на заглавието „Музикална магия“ абсолютно отразява мисията на изкуството да докосва публиката, да я вдига спонтанно на крака и да я кара да аплодират във възторг солиста и оркестъра, водени от маестро Камджалов. 

Солистът Атанас Маринов, признат с невероятната си виртуозност в цял свят, предизвиква публиката да желае още изпълнения, дори след края на официалната програма. Изключително впечатляващо е неговото изпълнение на „Притури се планината“, интерпретация за соло кларинет и оркестър. 

Концертите са без антракт, водят се лично от маестро Камджалов, който създава вдъхновяваща и съкровена връзка между публиката и артист-изпълнителите.

Камджалов - Атанас Маринов


Следващите дати и концерти са:

2 юли – Троян, НЧ „Наука – 1870″, 19:00 ч.;

3 юли – Велико Търново, Летен театър, 20:30 ч. (в програмата на „Сцена на вековете“).

4 юли – Габрово, Зала „Възраждане“, 19:00 ч.;

5 юли – с. Скобелево, Етнографски к-с “Дамасцена”, 20:30 ч;.

9 юли – Ловеч, Ловченско читалище „Наука – 1870″, 18:00 ч.;

22 юли – Созопол, Амфитеатър „Аполония“, 21:00 ч.;

24 юли – Карнобат, НЧ „Димитър Полянов“, 19:00 ч.;

25 юли – Бургас, Дом на културата “НХК”, 20:00 ч.;

26 юли – Несебър, Артиум център, 20:00 ч.;

10 септември – Ямбол, Лятно кино, 19:00 ч.;

11 септември – Сливен, Зала „Сливен“, 19:00 ч.

12 септември – Кюстендил, Общински театър, 19:00 ч.

Турнето на Плевенска филхармония под диригентството на маестро Йордан Камджалов „Mузикална магия“ 2024 е посветено на 70-годишнината от създаването на оркестъра.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here