Плевенската Артшкола „Колорит“ спечели над 50 награди от Международния артфестивал „Българска душа на Святата земя“ 2024 в Израел

0
163
Колорит

54 награди спечелиха талантливите малки художници от Артшкола „Колорит“ от деветото издание на Международния артфестивал „Българска душа на Святата земя“ в Израел. Конкурсът за рисунка се провежда онлайн и в него се включват деца и младежи от десетки страни от цял свят. Малките творци са обединени от идеята да представят красотата на българската природа, богатото културно наследство, непреходната хубост на българката, духовните и материални съкровища на България. Фестивалът се организира от Артсалон „СЕЛИ“ в град Бат Ям в Израел.  

Артшкола „Колорит“ се представя с колекция от живописни творби, изпълнени с различни материали в  разнообразни техники. Международното жури присъжда общо 54 престижни награди на децата от плевенската школа в различните възрастови групи: 3 от тях са носители на Гран при, 7 са удостоени с Първа награда, 24 са отличени с Втора награда, 15 получават Трета награда и 5 деца имат Поощрителна награда. Плевенската школа е с най-много награди от всички артшколи, участвали в международния форум.

“За  моите ученици в школата и за мен като артпедагог това е триумфален успех, постигнат с упорит труд, творческо вдъхновение и художествен продукт – детски творби, които завладяват с пиршество от багри, настроение, любов и красота. Невероятно е да гледаш България през детските очи! Оптимистично и завладяващо е! Това е целта на този арт форум, да преоткриваме многообразието, богатството, красотата и бъдещето на България”, коментира по повод отличията Майя Ананиева – ръководител на Артшкола „Колорит“ – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here