Многобройни награди спечелиха ученици от НУИ „Панайот Пипков“ от конкурса „Светлини и таланти” 2021

0
901
НУИ

Многобройни награди спечелиха ученици от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен от Първия международен великденски онлайн конкурс „Светлини и таланти“ 2021.

Народните певици Ралица Хайдърска, Ема Петкова и Нели Тонова получиха съответно златен медал, сребърен медал и поощрение – и на трите преподавателка е Силвия Хайдърска. Маринела Василева беше оценена със сребърен медал, Владимира Пейчева добави в колекцията си бронзов медал, Симона Бецова е с поощрение – учителка и на трите певици е Елка Недялкова.

Престижни отличия получиха и двама ученици на преподавателката по тамбура Христинка Василева – Александра Христова спечели златен медал, а Славомира Дулич – бронзов медал.

Наградите бяха връчени от директора на НУИ „Панайт Пипков“ Румен Тодоров.

Онлайн конкурсът „Светлини и таланти“ 2021 се организира от НЧ „Надка Караджова 2012“ – София, и беше посветен на 30-годишната творческа дейност на вокален квартет „Славей” – София, изградил уникални певчески шедьоври, с които покорява сцените не само в България, но и в най-престижните концертни зали в света.

Младите таланти от настоящото издание на конкурса бяха оценени от международно жури с членове от София – България, Бостън – САЩ, и Виена – Австрия.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here