„Кристално огърлие“ получи НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, за своята 60-годишнина

0
814
Станислав Почекански, Кристално огърлие, Румен Тодоров
Станислав Почекански връчва „Кристално огърлие“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци на директора на НУИ "Панайот Пипков" Румен Тодоров.

„Кристално огърлие“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) получи Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен, за своята 60-годишнина и за изключителния си принос в развитието на българската музикална култура. Най-високото отличие на творческата организация беше връчено снощи от нейния председател Станислав Почекански. Събитието се състоя по време на тържествения концерт „С изкуство в сърцата“ в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, а престижната награда с благодарност прие директорът на учебното заведение Румен Тодоров.

Със „Златна лира“ на СБМТД беше удостоена дългогодишната преподавателка по пиано Антоанета Воденичарова. От името на Съюза отличието връчи зам.-председателят на творческата организация проф. д-р Ростислав Йовчев.

Антоанета Воденичарова

От името на министъра на културата проф. Велислав Минеков грамота за принос в развитието на българската култура и образование и по случай юбилея поднесе проф. Борислава Танева – зам.-министър на културата.

проф. Борислава Танева

Юбилейната вечер на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ премина с много музика и добро настроение. Събитието събра десетки приятели и гости – сред тях много бивши и настоящи ученици и преподаватели. Изпратени бяха много поздравителни адреси и цветя от училища по изкуствата в страната, културни институти, институции, граждански организации, приятели.

От името на Общинския съвет в Плевен на юбилейния концерт присъства Петя Василева – зам.-председател на местния парламент, председател на Постоянната комисия по „Култура, вероизповедания и международна дейност“ и председател на Училищното настоятелство. Поздравителен адрес изпрати председателят на Общинския съвет Мартин Митев. В него се казва:

„От създаването си до днес НУИ “Панайот Пипков” с гордост носи името на своя патрон и дава своя принос за творческото развитие на даровитите деца на Плевен. Благодарение на високия професионализъм на преподавателите и таланта, старанието и творческите амбиции на учениците, Плевенската музикална школа утвърждава своя авторитет на родните и световни сцени! Гордеем се с Вас и Вашия талант и сме благодарни, че училището Ви е част от Плевен. Напълно заслужено то е една от музикалните емблеми на нашия град!. По случай юбилея Ви пожелавам от сърце преди всичко здраве, вдъхновение, професионална удовлетвореност и още много творчески успехи, за да продължавате да бъдете посланиците на едно от най-обичаните изкуства – музиката!“.

Поздравление от името на Община Плевен отправи Милен Яков – временно изпълняващ длъжността кмет на Общината. Той поднесе и плакет на директора Румен Тодоров.

Проф. Борислава Танева също поздрави присъстващите за празника: „След този прекрасен концерт можем да спим спокойно, защото виждаме, че има бъдеще за българската култура. Докато такива центрове на духовността, като Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен съществуват в нашата родина, има бъдеще. Искам да се обърна към най-малките, най-младите сред нас: пазете винаги в сърцата си огънчето, което ще ви води по тежкия, но прекрасен път на изкуството. Бъдете здрави, честит юбилей и още много юбилеи!“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here