С концерт на Северняшкия ансамбъл и ученици от НУИ „Панайот Пипков“ откриват Летния театър в Кайлъка

0
765
Летен театър

С концерт „Да бъдем заедно“ на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ и на ученици от НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, ще бъде открит новият сезон в ремонтирания Летен театър в парк „Кайлъка“. Изявата е организирана от Община Плевен и е посветена на 60-годишнината от основаването на Националното училище по изкуствата. Събитието ще е на 1 юни, вторник, от 19.30 часа. Входът е свободен. При лошо време концертът ще се състои на 3 юни, четвъртък, отново от 19.30 часа.

При ремонта на Летния театър в парк „Кайлъка“ бяха реновирани фасадата, сцената и съблекалните на изпълнителите, бяха пребоядисани пейките за зрителите, а счупените – подменени. Дейностите в част „Архитектурно строителство“ са на стойност 53 800 лв с ДДС. Извършено беше и укрепване на електроинсталацията, обезопасяване на стърчащи кабели, подмяна на електрически табла, за които общата сума бе 7 000 лв.

В инвестиционните намерения на Община Плевен е цялостен ремонт на Летния театър, като за целта ще се търси европейско финансиране.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here