НУИ „Панайот Пипков“ в Плевен празнува 60 години от създаването си

0
1008
НУИ "Панайот Пипков"

Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен чества 60 години от създаването си с тържествния концерт „С изкуство в сърцата“. Той ще се състои днес, 28 май, от 18,30 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Преди това, в 15,30 часа, ще бъде открита Юбилейна изложба на ученици от професионалното направление „Изящни изкуства“ – тя ще бъде експонирана във фоайето на училището.

След това от училището ще тръгне празнично шествие до ДКТ “Иван Радоев“.

На 1 юни от 19,30 часа, в Летния театър, организаторите на многобройните събития за празника на училището канят на спектакъла „Да бъдем заедно“ с участието на ученици от специалностите „Български народни инструменти“, „Народно пеене“ и „Български танци“ и на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – Плевен.

В концерти от поредицата „Близки и далечни поколения за своето училище“ ще се изявят цигуларката Виктория Маринова – на 7 юни от 18,30 часа в зала „Божко Шойков“, и преподавателите в НУИ „Панайот Пипков“ Антоанета Воденичарова (пиано) и Момчил Мончев (виола) – на 22 юни от 18,30 часа в същата зала.

На 14 юни ученици от специалността „Актьорство за драматичен театър“ ще представят пиесата „Няма да платим, няма да платим“ от Дарио Фо – от 18,30 ч в зала „Божко Шойков“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here