Млади таланти от Центъра за ранно детско развитие “Стълбичка” представят изложба със свои рисунки в Къщата на художниците в Плевен

0
72
изложба - Стълбичка

Млади таланти от Центъра за ранно детско развитие “Стълбичка” ще представят изложба със свои рисунки в двора на Къщата на художниците (ул. “Димитър Константинов” 17) в Плевен. Събитието е на 29 юни, събота, от 10,30 ч. 

Авторите ще представят и творби, които нарисуваха на 1 юни – Деня на детето, в рамките на ателието на открито, организирано от “Стълбичка” за празника.

Детските рисунки са създадени под вещото ръководство на художничката Владимира Йорданова, която води художествените занимания в “Стълбичка”. Чаровната и талантлива дама с усет и вещина напътства младите творци, за да разцъфтят талантите им и да им носят радост, вдъхновение и удовлетворение. По думите на Пикасо всяко дете е художник и в “Стълбичка” са убедени, че е така. Също така вярват, че изобразителното изкуство е важно за хармоничното развитие на всяко дете, независимо дали в бъдеще би се занимавало по-сериозно с творчество, или не.

Изкуството е от изключителна полза за децата, a творческият процес доказано подобрява тяхната умствена дейност и концентрация и обогатява въображението им. В работата си Владимира Йорданова се стреми да събуди артистичност и креативно мислене, както и да запознае своите ученици със света на изкуството.

Художничката е родена на 22.07.1985 г. в Плевен. Учи моделиране и конструиране на облеклото в Професионална гимназия по облекло и текстил „Христо Бояджиев“. Ранна подготовка в областта на изобразителното изкуство получава от художниците Кънчо Кънчев и Наум Наумов. Завършва специалност “Текстил” в Националната художествена академия в София при проф. Анна Бояджиева и проф. Вихрони Попнеделев.

Стълбичка

През 2005 година дебютира с първа самостоятелна изложба в галерия „Арт алея“ в град София. Работи в областта на живописта, текстила и модния дизайн. Участва в национални и регионални изложби. Нейни картини са притежание на частни колекции в България и чужбина.

Живее и работи в Плевен от 2010 г., а от 2013 г. ръководи детски артзанимални в Артцентър “Плевен”, читалище „Съгласие 1869“ и читалище „Ракитин“, като в групите се включват деца на възраст между 4 и 18 години. От 2015 г. преподава и на възрастни в своето Ателие по живопис, чиято роля е да събуди артистичните заложби у всеки и да го потопи в света на изкуството, за да се освободи от напрежението на ежедневието. Ателието има реализирани три изложби в Къщата на художниците в Плевен. От настоящата 2024 г. Владимира Йорданова е уредник в споменатото артпространство в Плевен.

Владимира Йорданова
Владимира Йорданова

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here