Мирослав Лазаров от Артшкола „Колорит” спечели Златен приз на световен конкурс за детска рисунка в Япония

0
505
Артшкола

Осемгодишният Мирослав Лазаров от Артшкола „Колорит” е удостоен със Златен приз на 28-мия Световен конкурс за детска рисунка в Токио, Япония. Престижното отличие той спечели със своята артистична творби „Хамелеон”, изпълнена с маслени пастели. Малкият художник се е състезавал със 16 800 рисунки на деца от 45 страни.

Мирослав се обучава онлайн от няколко месеца под ръководството на своя артпедагог Майя Ананиева. Неговите творби впечатляват журитата на всички конкурси, в които участва. Той печели престижни награди и бързо се превърна в едно от „златните деца” на Артшкола „Колорит”. Само преди месец той получи златен медал от Международния конкурс в Иран и беше поканен на церемонията по награждаването. Спечели златен медал и от конкурса ”Моите приятели – животните”, бронзов медал от конкурса „Моята невероятна лятна ваканция”, почетна награда в Полша.

Майя Ананиева наблюдава, че по време на пандемията у много деца се отключват неподозирани творчески възможности и дори чрез онлайн обучение развиват по невероятен начин своя потенциал. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here