Цигуларката Зорница Иларионова спечели първа и втора награди от Международния конкурс „Рудолф Баршай” в Санкт Петербург

0
1006
Зорница Иларионова

Зорница Иларионова спечели първа награда в категория „Цигулка“ и втора награда в категория „Камерна музика“ заедно с пианистката Мартина Табакова от престижния Международния конкурс „Рудолф Баршай“ в Санкт Петербург. В музикалния форум участват над 400 музиканти, оценени от жури, в което са едни от най-видните руски изпълнители и педагози. Конкурсът се проведе онлайн, а Зорница се представи с произведения от композиторите Й. С. Бах, Х. Виенявски, Ц. Франк, Е. Шосон и др.

„Изключително благодна съм на моите педагози за подготовката, която ми дадоха. Благодарение на нея успях да спечеля два много сериозни международни конкурса в едни от водещите места за класическата музика – Москва и Санкт Петербург!“, коментира талантливата млада музикантка с плевенски корени.

Зорница Иларионова и Мартина Табакова

Наскоро тя прие предизвикателството да участва във филм на актрисата Елена Петрова, което й донесе нови радостни емоции. В лентата Зорница Иларионава участва като цигуларка и си партнира с Елена Петрова и актьора Любомир Ковачев.

Зорница Иларионава с актьорите Елена Петрова и Любомир Ковачев

„Беше много приятна емоция. Киното е една голяма моя страст и се надявам да имам възможност да се развивам повече и в тази насока“, сподели за „Духът на Плевен“ тя. Очаква се съвсем скоро филмът да може да се види в интернет.

Наскоро Зорница Иларионова приключи и звукозаписната сесия за новия си албум, който предстои да излезе на пазара.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here