НОВА телевизия изненада талантливите художници Марина и Никола Кацарски с лаптоп и графичен таблет

0
1042
Марина и Никола Кацарски

НОВА телевизия изненада 10-годишните близнаци Марина и Никола Кацарски от Плевен с неочакван подарък – лаптоп и графичен таблет Wacom. Придобивките са сбъдната мечта за талантливите художници и ще им дадат възможност да се научат да създават графични рисунки. 

Репортерът Мартин Георгиев поднася подаръците.

На 4 февруари децата са посрещнати от екип на НОВА на излизане от ОУ „Васил Левски“, където учат. Там е и тяхната майка – Анелия Костова, която е информирана предварително за всичко, но запазва в тайна радостното събитие. Репортерът Мартин Георгиев им поднася пакетите, а след това всички отиват в дома на малчуганите, за да разопаковат придобивките и да изпробват как работят. Журналистите заснемат и интервю с талантливите плевенски деца, което предстои да бъде излъчено.

„Ние върнахме жеста, като подарихме рисунка на Никола с маслен пастел, която е една от първите му и ни е много скъпа, а също е наградена с второ място в международния конкурс DALI’S MUSTACHE, Испания и е включена за продажба в онлайн изложба“, сподели майката на близнаците.

Никола Кацарски – натюрморт, маслен пастел.

От НОВА забелязват малките художници още в края на миналата година, когато те влизат в Топ 100 на даровитите деца на света в класацията на Charumela Art School, Bangladesh. По този повод телевизионната репортерка Василена Гръбчева ги представя в рубриката „Добрата новина“ на сутрешния блок, а след това от телевизията решават да им направят подарък лаптоп и графичен таблет.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here