Милен Тотев изпълнява песни на руския бард Булат Окуджава в Плевен

0
338
Милен Тотев - Булат Окуджава

Милен Тотев ще изпълни песни за мира, любовта и човешките ценности на руския бард Булат Окуджава в Плевен. Поетът с китара ще гостува на 23 февруари, четвъртък, от 17,30 ч., в ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев”. Входът е свободен. Организатор на събитието е Дружеството на писателите в Плевен.

По време на концерта ще прозвучат стихове на Албена Декова, посветени на Окуджава, и преводи на негова поезия на български език от Татяна Любенова. Албена Декова е и водеща на събитието.

Милен Тотев живее в Ловеч. От 1975 г. започва да изпълнява песните на Булат Окуджава на концерти в България и в чужбина, записва и свои авторски песни. Публикува стихове и статии в пресата. Той е един от инициаторите и артдиректор на Бардфест “Ловеч”, който има 15 издания.

Тотев е носител на много награди от фестивали на авторската песен. Има записани 12 аудиокасети, 9 компактдиска и едно DVD с негов концерт. До своето пенсиониране работи в системата на МВР, след което изцяло се посвещава изцяло на музиката и публиката.

Концертът е по повод 100 години от рождението на Булат Окуджава, а координатор е Наталия Матвеева. Плевен е третият град, след Ловеч и Бургас, от едно голямо национално турне на инициативата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here