Спектакълът “Разбиване” от Нийл Лабют гостува в Плевен

0
312
Разбиване - театър

Спектакълът “Разбиване” от Нийл Лабют ще гостува в Плевен на 17 февруари, в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, от 19 ч. Постановката е на SPAM Studios.

Преводът на текста е на Любов Костова, режисьор е Надя Панчева, сценографията и костюмите са на Ирина Цапрева, а в ролите се превъплъщават актьорите Владимир Солаков, Климентина Фърцова/Велина Георгиева, Мартин Димиев, Теона Димова.

“Разбиване” от Нийл Лабют е пиеса-триптих, в която се разгръщат три, независими една от друга, човешки истории, разкриващи баналността на злото в ежедневието ни и механизмите ни на справяне с насилието и жестокостта в нас.


Фрагментите са вдъхновени от гръцката митология и евангелието, но познатите архетипи са издигнати до нашето съвремие така че зрителят да се припознае максимално в Мъжа, Жената, Джон и Сю.

Историите са изградени на документален принцип, а вътрешните конфликти, които движат действието, са с огромни мащаби, което изгражда един уникален свят на постановката – свят, който се движи между припознаването и шока от това припознаване.

Проектът е финансиран от Национален фонд “Култура”

Спектакълът е отличен с множество награди от ИТФ “Отело” (Македония, 2022 г.): Награда за най-добра актриса за Климентина Фърцова, Награда за най-добър актьор за Мартин Димиев, Награда за най-добър режисьор за Надя Панчева и Награда за най-добро представление.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here