Медицинският университет дари средства за зимни дрехи и обувки за децата от 6-те социални центъра в Плевен

0
538
дрехи

Медицинският университет дари близо 3 000 лв за закупуване на топли зимни дрехи и обувки за децата от 6-те Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) на територията на град Плевен. Парите са набрани чрез благотворителна кауза по време на Коледното тържество в навечерието на 2020 г. Първоначално ръководството на висшето училище има намерение да спомогне за сбъдване на една мечта на 84-те деца, лишени от родителски грижи и настанени в този тип социални заведения. Чрез директора на социалните услуги – Анелия Цанкова, децата споделят, че имат голямо желание да посетят за първи път столицата и да видят Народното събрание и Президентството.

Усложнената епидемична обстановка от коронавирус обаче не позволява екскурзията да се осъществи. Затова Медицинският университет дарява средствата за закупуване на зимни дрехи и обувки за децата. Също така от висшето училище обещават на децата, че пътуването до София ще се осъществи през пролетта на 2021 г. В знак на благодарност, младите таланти подаряват на МУ – Плевен нарисувана от тях красива акварелна картина.

Плевенският Медицински университет е дългогодишен партньор на шестте Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) на територията на град Плевен, където студентите по социални дейности на висшето училище провеждат своите стажове и практики. През 2019 г. с тържествен празничен концерт Центровете отпразнуваха петия си рожден ден от създаването си. По случай празника, децата демонстрираха пред гости и приятели своите знания, умения и таланти чрез красиви и вълнуващи изпълнения на песни, стихотворения и танци.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here