Медицинският университет благодари за дарените средства от Община Плевен за новата вирусологична лаборатория

0
500

Благодарствена грамота изпрати ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Славчо Томов до Община Плевен по повод дарената сума от 10 000 лв в помощ на дейността на новата вирусологична лаборатория за изследване на COVID-19, информират от местната администрация. Грамотата бе представена от кмета Георг Спартански на редовното заседание на Общински съвет с уточнението, че местната администрация е изпълнител на взетото от съветниците решение за отпускане на сумата.

„Благодарността е към всички за решимостта и волята да подпомогнем работата на лабораторията в труден момент в името на здравето и с мисъл за доброто на гражданите на Плевен. И нека са повече решенията в полза на обществото, които взимате с такова единодушие”, се обърна към съветниците кметът. Той предаде на председателя на Общинския съвет Мартин Митев химикалка с логото на Медицински университет.

„Благодаря на проф. Томов, приемам символичния подарък от името на целия състав на местния парламент. И нека с тази химикалка подписвам повече решения, взети с единодушие и единомислие в полза на гражданите и обществото”, отговори г-н Митев.

Новоразкритата вирусологична лаборатория за изследване на коронавирус към Научноизследователския институт на Медицински университет – Плевен, започна своята дейност на 6 април 2020 г. Финансова подкрепа за работата й оказаха общественици, организации, фирми, граждани, преподаватели и служители. Със свое решение от 30 април 2020 г. Общинският съвет даде съгласие 10 000 лв от бюджета на Общината да й бъдат дарени за закупуване на консумативи за изследване на C0VID-19. Средствата са за сметка на разходите за местни дейности в частта „Резерв” от сборния бюджет на Общината за 2020 г. Предложението беше внесено като извънредна точка от кмета Георг Спартански и получи категоричната подкрепа на общинските съветници.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here