Двама плевенски художници ще участват в изложбата живопис „Дух и материя“ в „Двореца“ в Балчик

0
700
Балчик

Плевенските художници Огнян Кузманов и Милена Костуркова ще участват в изложбата живопис „Дух и материя“, която ще бъде представена в Каменната зала на архитектурно-парковия комплекс „Двореца“ в град Балчик. Откриването на експозицията ще е на 28 юни от 18 ч.

Със свои работи се представят и творците Теменуга Димова, Димитър Райколов, Живко Желязков и Петър Петров. Със стойностното събитие ще завърши художественият пленер „Пространство и време“, който започна на 22 юни 2020 г. и се провежда за втора поредна година. В първото издание през август 2019 г. се включиха изявени художници от Русия, Латвия, Украйна и България. Тази година бяха поканени творци от Украйна и Полша, но поради възникналата пандемия от COVID–19 беше невъзможно те да присъстват.

Събитието тази година изпълниха със съдържание споменатите шестима изявени художници, които в рамките на една седмица попиват от неповторимата красота на архитектурните забележителности и ценните артефакти на „Двореца“, за да сътворят уникални платна с подчертана индивидуалност. Всеки автор се откроява със своя присъщ почерк и креативност, а в съчетание работата им създава ярка палитра от разнородни картини, които ще зарадват ценителите на живописта в предстоящата изложба.

Сред спомоществователите на културното събитие е и Сдружение „Духът на Плевен“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here