Четвъртокласничка избродира портрет на патрона на ОУ „Д-р Петър Берон“ в Плевен

0
1415
ОУ "Д-р Петър Берон"

Габриела Стойкова от четвърти „а“ клас на ОУ „Д-р Петър Берон“ в Плевен избродира портрет на патрона на любимото си училище. Тя открива тънкостите на приложното изкуство по време на заниманията си в клуб „Бродерия“, ръководен от преподавателката Димка Дилкова. В него общо 17 творци от третите и четвърти класове развиват творческите си умения през учебната 2019/2020 година.  

Новата творба ще бъде рамкирана и поставена в централното фоайе на училището, където вече са заели своите достойни места бродираните портрети на българските национални герои Левски и Ботев.

Димка Дилкова отдавна има намерение да провокира своите талантливи и старателни ученици да извезат лика на д-р Петър Берон в часовете по извънкласни занимания, но не открива подходяща схема, по която да работят децата. Най-неочаквано с нея се свързва Величка Петкова от Плевен, която предлага да изработи и подари такава, след като научава за творческите занимания на децата от медиите. Самата тя се занимава с приложно изкуство, така че оценява по достойнство ювелирната работа на малчуганите. „Бяхме планирали да направим портрета на д-р Петър Берон за празника на училището, който е в края на март, но поради извънредното положение успяхме да реализираме идеята чак сега“, сподели Димка Дилкова.

Вчера малките творци с големи мечти имаха своето последно занимание за годината и си пожелаха весело и цветно лято, а наесен – да продължат с прекрасните си занимания в клуб „Бродерия“ под вещото ръководство на любимата си учителка Димка Дилкова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here