Майя Ананиева получи наградата за най-добър артпедагог на Международната младежка художествена изложба „Nova Zagora 2022“

0
373
Артшкола Колорит - Майя Ананиева

Художничката Майя Ананиева стана носител на най-високото отличие за артпедагог на 24-та Международна младежка художествена изложба „Nova Zagora 2022“. Жури с председател професор Марин Добрев присъжда единствената награда „Диплом за най-добър преподавател на името на професор Стоян Стоянов“ на художествения ръководител на Артшкола „Колорит“, както и „Награда за колекция“ и „Диплом за преподавател“.

Трите награди са присъдени за изключителната колекция от творби и принос към международния артфорум. Майя Ананиева споделя, че за нея тази награда е чест и високо професионално признание, получено при много силна конкуренция, и тя я споделя със своите невероятни ученици от Артшкола „Колорит“.

Тази година в конкурса участват художествени школи и училища по изкуствата от 32 страни от различни континенти. За индивидуални творчески постижения  с „Почетна награда“ са отличени шест деца от школата – това са Алекса Димитрова, Борис Кръстев, Ивайла Петкова, Натали Йотова, Радост Рангелова и София Младенова.

Международната младежка изложба е експонирана в залите на Художествена галерия “Руси Крабиберов“ в град Нова Загора, а организатори на конкурса са Сдружение “Нова Загора“ и Студио за изобразително изкуство „Дъга“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here