Любо Киров започва националното си турне с два концерта в родния си Плевен – млади поп таланти излизат на сцената с него

0
733
Любо Киров и Гергана Карапанова
Любо Киров и Гергана Карапанова на сцената на НУИ "П. Пипков", снимка - архив "Духът на Плевен"

Голямата звезда на българската поп сцена Любо Киров започва националното си “Ново турне” 2024 с два концерта в родния си град Плевен. Музикалните събития са на 10 и 11 юли, от 21 часа, в Летния театър в парк “Кайлъка”.

По покана на Любо Киров на сцената с него ще се качат млади плевенски поп таланти. “Много съм щастлив, че ученици от Музикален център DORI DIOS с ръководител д-р Доротея Люцканова, както и от специалност „Поп и джаз пеене“ при Националното училище по изкуствата „П. Пипков“ с преподавател Милен Македонски приеха поканата ми да се качат на сцената! На тези два концерта заедно с тях ще изпълним някои от най-любимите ви песни през годините. Вече нямам търпение да започне „Ново турне“ 2024!”, обяви в официалната си страница във Фейсбук един от най-обичаните български изпълнители.

„Ново турне 2024“ ще мине през цялата страна, а кулминацията му ще е в зала „Арена София“. След Плевен концертите продължават във Варна – 13 юли, Стара Загора – 18 юли, Бургас – 21 юли, Пловдив – 7 август, и Велико Търново на 9 октомври. На 28 ноември Любо Киров ще се завърне в най-голямата мултифункционална зала в страната „Арена София“ за грандиозно шоу. Там през 2021 година той създаде едно от най-значимите музикални събития в България.

Както подсказва и името му, „Ново турне 2024“ ще бъде изцяло ново преживяване за публиката на известния български изпълнител. Годината е наситена със значими музикални събития за него. Вече е факт новият му албум ”Ново сърце”, който публиката очакваше с нетърпение и приема с голяма радост. Освен това плевенчанинът стана първият български изпълнител, който влезе със запис на концерт в съдържанието на стрийминг платформата Max. От 1 юли 2024 г. ползвателите на платформата у нас могат да гледат един от трите му поредни концерта в зала 1 на НДК от миналата година.

Любо Киров
Любо Киров на сцената на НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, снимка – архив „Духът на Плевен

Всички дати от „Ново турне 2024“ са:

Плевен, Летен театър, 10 и 11 юли

Варна, Летен театър, 13 и 14 юли

Стара Загора, Летен театър, 18 юли

Бургас, Летен театър, 21 юли

Пловдив, Античен театър, 7 август

Велико Търново, зала „Васил Левски“, 9 октомври

София, зала „Арена София“, 28 ноември

Поредицата музикални събития идва след изключително успешната за Любо Киров творческа 2023-а година, когато „Турне 2023“ стана най-продаваното събитие на поп изпълнител за годината в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim. Над 25 000 души гледаха на живо Любо Киров по време на десетте концерта в страната, абсолютно разпродадени предварително.

Днес, 10 юли, ще се състои и премиерата на акустичната версия на пилотния сингъл „Ново сърце“ от новия албум на Любо Киров – в телевизионното предаване „Преди обед“ пo bTV.

Определян като един от най-влиятелните музиканти на нашето време, Любо Киров бе позициониран на корицата на престижното списание Forbes в началото на 2024 година, повдигайки въпроса за истината в шоубизнеса. Поредна година той отново е в класацията на изданието „Топ 70 на българските знаменитости“, като е единственият музикален изпълнител сред първите десет личности.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here