Лилия Янкова и Алекзандър Янков донесоха златни медали за Артшкола “Колорит” от световен конкурс за детска рисунка в Иран

0
444
Артшкола "Колорит"

10-годишната Лилия Янкова и 6-годишният Алекзандър Янков донесоха златни медали, златни статуетки “Усмихнато сърце” и сертификати за Артшкола “Колорит” от 7-мия Световен конкурс за детска рисунка “Здраве 2021“ в Иран. Произведенията на плевенските таланти се състезаваха с избрани 700 творби на деца от 33 страни от цял свят.

Международната изложба с картините беше открита на 10 ноември 2021 година – в рамките на 7-мия „Международен фестивал на картините за педиатрични пациенти“ в град Истанбул, Турция, а наградите на победителите бяха връчени на тържествена церемония.

Алекзандър Янков бе участник на живо, облечен в българска народна носия. На него организаторите оказаха честта да пререже лентата за откриване на изложбата и получи лично своята престижна награда. На церемонията бяха излъчени заснетите видеоклипове на плевенските деца като поздрав към всички участници във фестивала.

Конкурсът „Здраве на IFPPP” се организира от педиатри от цял свят, които са обединени в „Група за здраве и изкуство” /HEART/, които работят за поддържане на психичното здраве на болни деца по целия свят. Те организират благотворителни церемонии, изложби на картини, отпечатват на тениски и сувенири печелившите детски рисунки под девиза „Донеси усмивка на биещо сърце“. Всяка година фестивалът и награждаването се провеждат в различни по света.

Рисунките на Алекзандър „Да се грижим за здравето на планетата“ и на Лилия „Лекарите се грижат за здравето на децата“ са отпечатани на рекламни сувенирни чаши и ще бъдат продавани с благотворителна цел в различни страни.

“Това е изключителна, забележителна победа за двете деца, за Артшкола „Колорит“ и за мен като артпедагог и ръководител на школата”, отчита Майя Ананиева.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here