Легендарната рок група „Диана експрес“ ще разтърси залата на читалище „Съгласие 1869“

0
1115
Диана експрес

Легендарната рок група „Диана експрес“ ще разтърси залата на читалище „Съгласие 1869“ на 18 ноември в 19 часа. На сцената ще е и симфоничният оркестър на Държавна опера – Русе, с диригент Димитър Косев.

Диана Експрес е сред малкото български групи, които признанието и любовта на публиката нарежда сред най-обичаните за всички времена. Създадена е от Митко Щерев през 1974 година и от нея са тръгнали имена като Васил Найденов, Георги Станчев, Чочо Владовски, Юксел Ахмедов и Илия Ангелов. Групата е с над 3000 концерта в България и зад граница. Десетките непреходни и обичани от поколения хитове: ”Блус за двама”, „Две праскови и две череши”, „Утре”, „Влюбено сърце”, „Балада за Пловдив”, „Адаптация”, „Душа”, „Молитва за дъжд”, „Есен”, „Северина” и др., сътворени от творческия гений на Митко Щерев, са в основата на това днес „Диaна експрес“ да е с обществен статут на легендарна група.

На сцената на читалище „Съгласие 1869“ ще излязат Митко Щерев – основател на групата, пиано, Hammond орган, Илия Ангелов – вокал и китара, Живко Топалов – бас китара и вокал, Бисер Йосифов – ударни, и Атанас Копчев – китара, за да отбележят 45-тата годишнина на легендарната рок група.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here