Лариса Василева и Ралица Петрова – поредните вдъхновяващи говорителки на „Тя в Плевен“

0
822
Петя Василева и Лариса Василева
Петя Василева (вляво) - част от добровоческия екип на "Тя в Плевен", и Лариса Василева.

Третото издание на социалния формат „Тя в Плевен“, което се организира от доброволци, отново събра многобройна дамска аудитория в кафене „Бордо“. Говорителките Лариса Василева и Ралица Петрова доказаха, че не е важно накъде криволичи житейската съдба на всеки, а дали сърцето следва своята посока.

Лариса Василева

Лариса Василева – собственик на фирма „Сибирско здраве Плевен“, бизнес-партньор на Корпорация Siberian Wellness, лидер на екип от партньори, учител по история и гражданско образование, успя да вдъхнови с цветната си и откровена лична история аудиторията. Пътят й я води от родния Санкт Петербург, Русия, в града на нейния любим съпруг – Плевен. Постепенно опознава България и я приема за втора родина. Започва работа като учителка по история в плевенската Езикова гимназия, а по-късно – и по гражданско образование. В продължение на 25 години работата й я среща със стотици ученици, у които запалва не само искрата на знанието, но и провокира формирането на активна гражданска позиция. Лариса Василева призна, че за нея е важно да се забавлява в работата си и да приема предизвикателства.  

Ключов момент в пътя й е потребността да се погрижи за здравето си, което я довежда до Корпорация Siberian Wellness. Отдава се изцяло на новото си занимание, което й носи радост с възможността да помага на хората, да продължава да преподава, но на екип от партньори, да пътешества много и да има свободата да подрежда времето и приоритетите си.

Ралица Петрова

Не по-малко активна в своите избори и занимания доказа, че е и Ралица Петрова – майка, арттерапевт, художничка, преподавател и художествен ръководител на артшкола „Таланти“ в град Плевен. Част е от доброволческия екип на „Тя в Плевен“, нейно дело е и логото на формата за града.

Ралица се дипломира като художник с педагогически профил, но икономическите реалности в България я принуждават да се реализира в друга област. Завършва фризьорски курс и започва да практикува. Във времето обаче кристализира желанието й да преподава изкуство на деца. След кратък период като учител по рисуване в СУ „Стоян Заимов“ в Плевен, тя отваря собствена Школа по рисуване „Таланти“, която бързо придобива популярност, а обучаващите се в нея деца започват да печелят награди от престижни конкурси. Ралица Петрова създава и инициативата „Деца помагат на деца“, чрез която детски рисунки се продават, а с парите се подпомага нуждаещо се дете.

Чистотата на детската добронамереност я окрилява да следва мечтите си. Така преди година завършва толкова желаната арттерапия, която вече също практикува. За да е още по ефективна като терапевт, се записва да учи и психология.  

Историите на двете говорителки предизвикаха много въпроси, аплодисменти и одобрителни коментари сред публиката.

Медиен партньор на социалния формат „Тя в Плевен“ е „Духът на Плевен“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here