Автобиографичната книга „Белите и черни клавиши на моя живот“ на Стефан Диомов – жадувана и търсена

0
1466
Книга на Стефан Диомов

Автобиографичната книга „Белите и черни клавиши на моя живот“ на Стефан Диомов вече пое своя щастлив път към многобройните си читатели, които дълго я очакваха. Творението на Издателска къща „Знаци“ може да бъде открито в електронните платформи ozone.bg и store.bg, в книжарниците „Хеликон“ и „Български книжици“ и в Книжен център „Гринуич“.

Много от читателите изчакват с нетърпение и появата на тройния диск „60 златни песни“, който ще е готов до 2 седмици и ще допълни по уникален начин книгата. Дискът е записан в студиото на Максим Горанов в Плевен и съдържа 60 от златните хитове на маестрото.

„Книгата развълнува много читатели. Въпреки че е много лична (за живота и музиката на маестро Диомов), те я приемат с вълнение и я съпреживяват така, както са преживявали десетилетия наред неговите песни. Книгата на Стефан Диомов е едно мощно послание за любов“, коментира за „Духът на Плевен“ редакторката и издателка Румяна Емануилиду.

Книга на Стефан Диомов

Четивото разказва и за любимите на поколения българи групи „Тоника“, „Тоника СВ“ и „Фамилия Тоника“. Читателите могат да се насладят и на много снимки от различни творчески и житейски периоди на Диомов.

Плевен ще е сред първите градове, в които книгата ще бъде „изпята“ и изговорена, а Сдружение „Духът на Плевен“ ще е организатор и домакин на събитието. В представянето й ще се включат музиканти и певци от различни поколения. Почитателите на стойностната българска поппесен във Велико Търново, Благоевград, Бургас и други градове на страната вече очакват премиерите с концерти с нетърпение.

Стефан Диомов

Кратка биография на Стефан Диомов:

Роден е на 16 февруари 1945 г. в град Бургас. Ръководител е на групите „Тоника”, „Тоника СВ”, „Магистрали”, „Горещ пясък”, „Фамилия Тоника”, „Петте сезона”. Написал е десетки шлагерни песни, някои от които  добиват широка популярност. Автор е на театрална и филмова музика, на много известни детски и коледни песни.  Дългогодишен музикален директор е на фестивала „Бургас и морето”. Наричат го ласкаво „Татко Диомов”. За него песента е най-добрият начин за изразяване и общуване между хората.

Стефан Диомов

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here