Кукленият фестивал “Шарено петле” продължава с четири спектакъла и творческа работилница

0
263
Културен афиш

Шестото издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ продължава днес, 27 юни, с четири спектакъла и творческа работилница. Организатори на събитието са Драматично-куклен театър “Иван Радоев” и Община Плевен. Входът е с безплатни покани, които могат да бъдат получени на касата на театъра.  

В 10 часа, в двора на Регионалния исторически музей, започва постановката “Новите дрехи на царя” по Х. К. Андерсен на софийските театри “Артленд” и “Корсар”. Сценарият е на Димитър Стефанов, режисурата, сценографията и куклите са на Мария Банова, а музиката – на Милен Апостолов и Димо Стоянов (П.И.Ф.). Участват Диляна Спасова и Димитър Стефанов.

В 16 ч. започва Творческо ателие за деца в ДКТ “Иван Радоев” – необходимо е предварително записване на участниците.

Постановката “Минало несвършено” на ДКТ “Иван Радоев” ще бъде представена в 17,30 ч. Заглавието е авторски спектакъл на Денис Симеонов, който е и режисьор. Сценографията е на Симеон Димитров, а музиката – на Милен Апостолов. Участват обичаните актьорите Марияна Петрова и Маргарита Костова.

Спектакълът “Хотел” на ДКТ – Стара Загора, започва в 19 ч. в ДКТ “Иван Радоев” 19 ч. (за зрители 14+).

Последното представление за деня е с начален час 21 ч. То е Образцов дом” с Димитър Иванов – Капитана, и е за зрители над 18 г. – в ДКТ “Иван Радоев”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here