Контрабасистът проф. д-р Цветомир Лазаров и цигуларят Стоимен Пеев ще проведат майсторски класове в НУИ “П. Пипков” в Плевен

0
301
майсторски класове - НУИ "П. Пипков"

Контрабасистът проф. д-р Цветомир Лазаров и цигуларят Стоимен Пеев ще проведат майсторски класове в Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” в Плевен. Събитията ще се състоят в периода 25-27 април 2024 г. и ще завършат с концерт на участниците – на 27 април, в зала „Божко Шойков“. Срокът за подаване на документи е до 20 март 2024 г.

Двамата доказани професионалисти са изградили респектиращи кариери, както като концертиращи инструменталисти на големи световни сцени, така и като преподаватели.

Организатор на събитието е Фондация „Европейска музикална академия“, а изявата е поредното издание на проекта „Университет за теб“. Той е насочен изцяло към млади музиканти във възрастова група до 19 години – ученици, на които предстои постъпване в университет. 

В майсторските класове могат да се включат ученици до 19-годишна възраст от музикалните училища в България. Необходимо е да изпратят на имейла emavarna2015@gmail.com име, възраст, училище, телефон за контакт и при кой преподавател се обучават. Задължително изискване към подаващите документи е да информират за това преподавателите си.

В рамките на проекта ще бъде проведен семинар за учители. Лектор ще е проф. д-р Цветомир Лазаров, а модератор – Теодора Димитрова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here