Северняшки ансамбъл

Ръководството на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” – Плевен, обявява конкурс за певица – сопран, танцьор – мъж, и оркестрант – изпълнител на гъдулка.

Конкурсът за певица включва проверка на вокални умения чрез изпълнения на бърза и бавна песен, на музикална памет и нотна грамотност.

Кандидатите за танцьор трябва да демонстрират добра двигателна култура (пластичност, въртеливост, скокливост, височина на движенията), като изпълнят две комбинации по избор в различни размери и от две фолклорни области, едната от които да е Северняшка, и два диагонала. Другите изисквания към тях са танцувална памет, метроритмичен усет и възрастова граница до 30 години.

Изискванията към инструменталистите са следните: демонстриране на музикални умения чрез изпълнения на две произведения по избор – в бързо и бавно темпо, нотна грамотност, четене на „прима виста”.

Претендентите и за трите позиции трябва да имат минимум средно образование. Конкурсът ще се проведе на 20 май 2021 г., четвъртък, от 10.00 часа в танцовата зала на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” на ул. „П. Р. Славейков” № 12. Документи ще се изискват само от спечелилите кандидати. За повече информация: тел. 064/80 26 79; 0879/404 137, или на e-mail: severniashki.ansambal@abv.bg.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here