Концертът на Плевенската филхармония „Росен Гергов & синове“ е номиниран за събитие на месец май в класацията на предаването „Вечната музика“ по БНТ 

0
62

Концертът на Плевенската филхармония „Росен Гергов & синове“ е номиниран за събитие на месец май в класацията на предаването „Вечната музика“ по БНТ. Проявата беше част от Международния фестивал ‘Софийски музикални седмици“ и се състоя на 28 май 2024 г. в зала „България“.

Солисти бяха младите таланти Кай Гергов – цигулка, Лео Гергов – пиано, и Рей Гергов – виолончево, които са братя, а на диригентския пулт беше техният баща – именитият диригент Росен Гергов.

Музикантите поднесоха на публиката Концерт за пиано и оркестър в ла мажор KV 414 от В. А. Моцарт със солист Лео Гергов, Концертино за виолончело и оркестър, оп. 132 от С. Прокофиев със солист Рей Гергов и Концерт за цигулка и оркестър № 1 в ре мажор от Н. Паганини със солист Кай Гергов.

Желаещите да подкрепят Плевенската филхармония и този музикален проект могат да гласуват на

https://bnt.bg/bg/a/vechnata-muzika?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3XLJmq4I4UoqG0SRPpJZ38HKHPFkbAFVlE8lW_FQwonHTthZGGkn3dp5c_aem_xg2lbRNdxfUChV-0uHvi1g

„Вечната музика“ е предаване за класическа музика и джаз и популяризира двата музикални жанра сред широка зрителска аудитория от всички възрастови групи.

С непринудените разговори с гостите в студио, атрактивните репортажи от музикални събития, рубрики, с представянето на композитори и изпълнители и богатството на музикалните инструменти предаването запознава зрителите с достиженията на българските и световни музиканти в двата жанра. 

Водещ и автор на предаването е един от най-популярните български певци, тенорът и режисьор Марио Николов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here