Концертът „Музикална магия“ на Плевенската филхармония, Атанас Маринов и маестро Камджалов омагьоса с красотата си публиката в Плевен

0
168
Йордан Камджалов - Атанас Маринов

Много емоционално и възторжено музикално събитие подариха тази вечер на публиката Плевенската филхармония и виртуозният кларинетист Атанас Маринов. В концерта “Музикална магия” бяха включени бисери от класическата музика, които покориха препълнената зала “Катя Попова” в Плевен и провокираха публиката да аплодира музикантите с такава мощна положителна енергия, че тя като вълна ги заля и възнагради за огромната всеотдайност и любовта, с които поднесоха всички прекрасни произведения.

Артистичната и ярка роля на диригента маестро Йордан Камджалов беше ключова за спойката на това красиво цяло, създадено от множество различни индивидуалности и обединени от любовта към музиката, творчеството и радостта от тяхното споделяне с другите.

Публиката се наслади на Каприз № 24 от Н. Паганини, „Кармен“ из Сюити 1 и 2 от Ж. Бизе, „Унгарски танц“ 1 и 5 от Й. Брамс, Фантазия по тема из оп. „Кармен“ (Ж. Бизе) от П. Сарасате и др. бисери от съкровищницата на класическата музика.

Финалът на концерта беше невидимият сигнал за зрителите да се изправят на крака и дълго да аплодират музикантите. Диригентът и солистът отдадоха специално уважение на концертмайстора на Плевенската филхармония Чавдар Вълков, както и на музикантите със солистични изяви в отделните произведения и на целия чудесен състав на Плевенската филхармония.

Йордан Камджалов изтъкна, че в юбилейната за Плевенската филхармония 70-годишнина нейният концертмайстор Чавдар Вълков чества личен 50-годишен юбилей. Освен това се навършват 10 години от началото на съвместната работа на Камджалов с Плевенската филхармония, за което той изрази благодарността си към нейния директор Любомир Дяковски, а пък тази календарна година се навършват и 100 години от рождението на забележителния български музикант Добрин Петков, напомни диригентът.

Вечерта не можеше да завърши без изпълнение на бис. Магична пасторална картина от звуци се разстла в залата: “Притури се планината”, поднесена чрез лиричния, почти говорещ с човешки език кларинет на Атанас Маринов и нежния съпровод на Плевенската филхармония. Бурни аплаузи на крака и възгласи “Браво!” възнаградиха отново професионализма и всеотдайността на всички музиканти на сцената.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here