Концертът „Цeлувка в нощта“ – вълнуваща музикална приказка за истинската любов, морето и приятелството

0
816
Снежана Димитрова и Любомир Дюлгеров
Снежана Димитрова и Любомир Дюлгеров

Прекрасни емоции и чудесно настроение създаде у публиката концертът „Целувка в нощта“, който се състоя снощи в красиво осветената и декорирана зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“. Участници в събитието бяха Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева, Плевенската филхармония и квартет „ГеоМарЧаоЛо“ в състав Георги Милтиядов – пиано, Марина Белчева – виолончело, Катя Данчева – цигулка, която замести достойно отсъстващия концертмайстор Чавдар Вълков, и Лора Табакова – виолончело.

Мариана Попова

Музикантите претвориха на сцената емоционалните послания от едноименния попалбум на композитора, аранжор, диригент и певец Георги Милтиядов и бургаския поет Пейо Пантелеев. Поднесените с много любов и радост от участниците в събитието 17 песни, включени в диска, бяха специален поздрав за дамите в публиката за Международния ден на жената – 8 март. Една от късметлийките в залата получи неочакван подарък лично от талантливия автор на музиката – един брой от музикалната колекция.

Виолета Боянова

Музикалните истории разказаха чудна приказка за сънени гларуси, море, солен бряг, шепот на морски вълни, кораб, зелен фар и самотен кей, чакащи да се завърнат техните щастливи посетители. Лирическият герой се пренесе в романтична нощ, в която целувките са родени от тишината и вълшебството на единствената любов, а споменът за слънчев китарен рефрен нарисува картина отвъд времето и пространството и събра стари приятели в красивия и магнетичен град Бургас – там някъде, на ул. „Богориди“ с нейните вечни символи: стар грамофон, часовник и златна котва.

Руслан Мъйнов

Много аплодисменти получиха за своите вълнуващи изпълнения солистите Боряна Бешева, Виолета Боянова, Ивелина Първанова, Снежана Димитрова, Дани Меса, Любомир Дюлгеров и Доримир Тодоров – бузуки. Специлни гости на концерта бяха певиците Мариана Попова, Биляна Добрева, солистката на Вокална група „Арлекино“ Стефани Славчева и актьорът и певец Руслан Мъйнов, които допринесоха събитието да е още по-многоцветно и вълнуващо. За пореден Георги Милтиядов беше едновременно пианист, диригент и певец – три роли, несъвместими за много изявени музиканти. Публиката с радост забеляза, че младият и много талантлив бургазлия, който неотдавна акостира трайно в Плевен – за радост на многобройните си почитатели тук, изявява на сцената все повече артистизъм, което добавя още нюанси към мнопластовия му творчески образ. Зрителите не пропуснаха да поощрят с аплодисменти и ярката изява на виолончелистката Лора Табакова като сценарист и водеща на концерта.

Ивелина Първанова и Дани Меса
Боряна Бешева

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here