Пет деца от Артшкола „Колорит“ са лауреати на Международен конкурс за детско художествено творчество в Русия

0
809
Школа „Колорит“

Пет деца от Артшкола „Колорит“ спечелиха лауреатски звания и награди от 4-тия Международен конкурс за детско художествено творчество “Възможностите на акварела“, провел се в град Минск, Русия. Шестгодишната Натали Йотова и деветгодишният Никола Кацарски са удостоени с „Диплом“ – III степен. Натали печели престижното отличие с акварелната си творба „Лимони“, а Никола – с акварела „Цветна градина“. Ева Георгиева – 8 г., Михаела Атанасова – 10 г., и Румен Константинов – 11 г., получават „Поощрителен диплом“.

Това е единственият международен конкурс в света,  който предизвиква всички участници да покажат своите творчески възможности в техники на акварела. Организатори на международния форум са Департаментът за култура към администрацията на град Омск и „ДХШ №1 им. Савиных“.

Директорът на международния конкурс е изпратил благодарствено писмо до ръководителя на плевенската школа „Колорит“ Майя Ананиева за високото ниво на представените творби на нейните ученици и покана за бъдещо творческо сътрудничество.    

 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here