Концерт-спектакълът “Коледен сън” на Общински хор “Гена Димитрова” омагьоса с вълшебна музика, танци и мултимедия публиката

0
956
концерт

Концерт-спектакълът “Коледен сън” на Общински хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и корепетитор Мариана Мирчева омагьоса с вълшебна музика, танци и мултимедия многобройната публика, която снощи съпреживя събитието в залата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.  

Режисьорката и актриса Ива Николова се превъплъти в ролята на майка на 6-годишния Преслав Марков от Вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова при читалище „Съгласие 1869“. В рождественската нощ малчуганът чу вълнуващата история за Йосиф и Мария и техния син Исус, записана във вечната книга – Библията.

Изпълнителите представиха евъргрийни и популярни коледни песни на различни езици, като всяка музикална история беше илюстрирана от подходящо и красиво мултимедийно изображение върху огромен екран. Много заслужени аплодисменти получиха за изпълненията си хористите и солистите Боряна Бешева, Милена Йотова, Виолета Боянова и Даниел Меса. Публиката имаше възможност да се включи в песните на български език: „До утре“ и „От утре ще бъдем по-добри“ по музика и текст на Стефан Диомов, „Отново е Коледа“ по музика на Б. Карадимчев и текст на Ал. Петров и „Честита коледа“.

От сцената прозвучаха пожелания за красота, здраве, благословение, мир и благополучие, но преди всичко – за любов, която е в центъра на живота и му придава незаменим смисъл. За вълшебството на спектакъла допринесоха танцьорите Бранимира Петкова и Ивалин Джамбазов от НУИ „Панайот Пипков“ и Михаела Попова от Балетната школа при читалище „Съгласие 1869“ с ръководител Маня Николова.

На финала на концерта се включиха с изпълнения и чаровните арлекинчета, които зрителите приветстваха с възторжени аплодисменти. Заслужено признание за сценария и режисурата на събитието получи Ива Николова, която се изяви и в ролите на водеща и певица, както и „Рули ООД“, осигурили озвучаването, ефектното осветление и мултимедията на концерт-спектакъла.

Организатор на събитието е Община Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here