Книжката “Приключенията на кончето Сапфир“ в помощ на болно дете влезе и в Общинския съвет на Плевен

0
479
Мартин Митев

Книжката “Приключенията на кончето Сапфир“, написана от 10-годишната Никол Николова и илюстрирана от 12-годишната Ралица Минкова, влезе и в Общинския съвет на Плевен. Приказната история и каузата в подкрепа на лечението на малката Алекс бяха представени на днешното заседание на местния парламент, като всеки от съветниците имаше възможност да я закупи в навечерието на предстоящите светли празници.

За каузата на двете деца от Плевен разказа кметът Георг Спартански, който вчера се срещна в кабинета си с Никол и нейните родители. Научавайки за съдбата на невръстната Алекс Макавеева от Плевен, която се нуждае от лечение в чужбина, за да проходи, Никол и Ралица решават да посветят творбата си на каузата Алекс да оздравее. Книжката за кончето Сапфир е по детски увлекателна и разказва за приятелството на кончето с други животни, добрите му постъпки и любящото му сърце. Семейството на Никол издава, а вече и преиздава историята със собствени средства – без никаква възвръщаемост.

Всички приходи от продажбите на “Приключенията на кончето Сапфир“ постъпват по дарителската сметка на Алекс. Благодарение и на други суми от спомоществователи, детето е претърпяло първата си успешна операция в САЩ, но предстоят и следващи.

Междувременно Никол и Ралица продължават своята мисия в подкрепа на момиченцето.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here