Книгата “Незабравимите” разказва за видни ученици и учители на Лозаро-винарското училище в Плевен

0
224
Книга "Незабравимите"

Книгата “Незабравимите” от Иванка Рангелова и проф. Веско Блажев разказва за видни ученици и учители на Лозаро-винарското училище в Плевен, допринесли за развитието на икономиката на България, селскостопанската наука и образованието. Мнозина от тях са академици, професори, доценти, директори на различни институти и предприятия. Голяма част от възпитаниците на Лозаро-винарското училище в Плевен са носители на държавни отличия.

Книгата е второ допълнено издание, отпечатано тази година, и е продължение на четивото „Светла пътека” от същите автори. Второто издание е допълнена с още биографии на завършили ученици, между които и тези на Спаска и Георги Йонкови, Станчо Станчев и Димитър Петров Пешев. В двата тома са включени общо 140 биографии на изявени учители и ученици на училището.

Книгата „Незабравимите” ще бъде представена пред публика от Лилия Ангелова. Събитието ще се проведе на 3 ноември, от 17.00 часа, в Артзалата на Регионалната библиотека “Христо Смирненски” в Плевен – културният институт е организатор на проявата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here