Татяна Любенова е удостоена с литературната награда “Александър Муратов” за цялостно творчество

0
512
Татяна Любенова
Татяна Любенова - вляво, и Нина Чилянска

Дружеството на писателите в Плевен с председател Нина Чилянска връчи годишните литературни награди „Александър Муратов“ и отбеляза Деня народните будители – 1 ноември, снощи, в ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев”. Носител на наградата за цялостно творчество и по повод юбилея й е поетесата, журналист и преводач Татяна Любенова.

Наградата за поезия получи Христина Комаревска – за стихосбирката й „Дисекция на пилигрима“. Отличието за проза беше връчено на Свилен Димитров – за книгата му „Случки някогашни и сегашни“. С наградата за литературна критика беше удостоена Лалка Павлова – за книгата й „Епически монументи на свободата“, а наградата за творчество за деца спечели Витка Витанова – за книгата й „Имам си детелинка“. Отличията са присъдени от комисия с председател Ангел Христов.

Витка Витанова – в ляво

За историята на Деня на будителите разказа Нина Чилянска, председател на Дружеството на писателите в Плевен. Илко Иларионов сподели с присъстващите своето ново стихотворение „България“, Боян Горанов прочете стихове за будителите, Валери Петров рецитира „И ний сме дали нещо на света” – стихове за българската азбука, а Наташа Басарова се изяви със стихове за свещената професия на учителя.

Лалка Павлова – вляво

За празничната атмосфера по време на събитието допринесоха Осман Мустафов – с изпълнения на пиано на “Тополчице моя” от Джахит Беркай и „Малагеня” от Анхела Агилар Алварес, и Аноар ал Каоро от клуб “Театър” с ръководител Наташа Басарова – с изпълнения на песните “Учителко, целувам ти ръка” и “Мома Яница”.   

Свилен Димитров

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here