Изложбата “Вън от храма” на Митко Събев ще е последната за 2022 г. в Къщата на художниците

0
273
Митко Събев - изложба

Изложбата “Вън от храма” с рисунки, икони и пластики на Митко Събев ще е последната за 2022 г. в Къщата на художниците в Плевен (ул. „Димитър Константинов“ 17). Тя ще бъде представена на 2 декември, от 17,30 часа. Творецът затваря културния календар преди светлите коледни празници, след като през януари тази година, на същото място, представи пред публика своята ретроспективна изложба “Картини от миналия век”, която включваше около 50 работи, изпълнени в различни техники.

Авторът живее и твори от над 20 години в чужбина, а през 2018 г. беше първата му самостоятелна експозиция в града. Тя се казваше „Отрязъци“ и представи рисунки и керамични пластики. През 2020 г. отново се срещна с плевенската публика.

Той е завършил висше художествено образование в България, а след това специализира в Германия и Америка. От 2004 г. работи в Германия в областта на съвременните пластични изкуства. Плевенчанинът има участия в изложби в Швеция и Германия. Негови творби са притежание на частни колекции в САЩ и Европа, Северна Америка, Африка и Австралия.

Освен творец на свободна практика, той е и преподавател по съвременна керамика в Германия и Австрия от години. За себе си казва, че е художник номад, който твори по време на своите непрекъснати пътувания по света.

През 2016 г. става член на плевенското Дружество на художниците и на Съюза на българските художници.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here